Georgia O’keeffe

Bé, bon dia o bona nit a tothom.

 
Reprenem la sèrie sobre dones artistes, aquesta vegada amb Georgia O’keeffe.
 
Aquesta pintora nord-americana va ser una artista innovadora, va explorar l’abstracció en una época molt inicial d’aquest moviment, i va desenvolupar un estil molt particular i únic en les seves pintures, inspirades sobre tot per la natura.
 
Georgia O’keeffe va nèixer a Sun Praierie, Wisconsin, l’any 1887. Ja a l’escola elemental, va decidir que volia ser artista, i ella i la seva germana van rebre classes d’una aquarel·lista local. Després de l’escola secundària, va estudiar a l’Institut  de Chicago, i també a la Lliga d’Estudiants d’Art de Nova York. El 1908, va guanyar el premi William Merritt Chase, que va consistir en una una beca per assistir a l’escola d’estiu a l’aire lliure de la Lliga en el llac George, Nova York. El mateix any, va començar a treballar com a artista comercial, fins el 1910.
De 1912 a 1915 es va dedicar a l’ensenyament, en una escola pública primer, i a la universitat de Columbia més tard. Alhora, seguia treballant i desenvolupant el seu estil i va realitzar una sèrie de carbonets totalment abstractes, que van arribar a mans del fotógraf i galerista Alfred Stieglitz, que li va fer una exposició a l’abril de 1916. A partir d’aquí, la seva carrera d’artista va començar a enlairar-se.
Georgia O’keeffe va anar a viure a Nova York l’any 1918, amb Alfred Stieglitz, que aleshores estava casat. Més endavant, l’any 1924, aquest es va divorciar de la seva esposa i es va casar amb Georgia.
A partir del 1929 va començar a passar els estius a Nou Mèxic, i al 1934 va decidir quedar-s’hi a viure permanentment. L’any 1946 va viatjar a Nova York per la malaltia i mort del seu marit, i s’hi va quedar durant tres anys. Després va tornar a viure definitivament a Nou Mèxic, i a partir de la dècada de 1950 va començar a viatjar, primer per Europa i després per tot el món.
Va morir a Santa Fe l’any 1986.
 
 
 
 

 

 

 

NYBG

Blogdelesllobes

 

 

Georgia O’keeffe

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Desplaçat dalt de tot